Het verschil

Der UnterschiedSwissvax waxen bevatten geen schuurmiddelen en kunnen op alle soorten gelakte oppervlakken worden gebruikt. Zelfs op oude nitrocellulose lakken, moderne watergedragen lakken en nano lakken, kunnen onze waxen aangebracht worden. Swissvax gebruikt twee componenten: reinigingsolie en wax. De waxen zijn makkelijk en aangenaam in gebruik en laten geen resten na op rubbers of in spleten.

Carnauba is werelds hardste, puurste, meest transparante en duurste natuurlijke wax. Het is afkomstig van het bovenste stuk van de bladeren van de "Copernicia Prunifera", een Brazilaanse palmsoort en wordt ingedeeld volgens kleur en helderheid. De hoogste kwaliteit is geklassificeerd als zeldzame "Eerste graad" en wordt in onze waxen gebruikt. Het glansniveau is afhankelijk van het percentage carnauba dat gebruikt wordt in de waxformule. Terwijl conventionele waxen een carnaubapercentage van 3 tot 5% bevatten, bevatten onze Swissvax waxen 30 tot 76%!

De Swissvax carnaubaformules, verrijkt met passievrucht, sinaasappel, avocado en vanille-olie, herstellen de lak en zorgen voor een diepe glans. Het resultaat is een nog diepere, unieke "wet look" waar verzamelaars en car enthusiasts over de hele wereld gebruik van maken.

Carnauba waxen op zich, zijn niet nieuw. 100% carnauba waxen werden reeds in het begin van de negentiende eeiuw geproduceerd. Het nadeel van 100% carnauba waxen, is de veel te korte levensduur.